Definitief ontharen

Zachte, glanzende en haarloze benen, oksels of bikinilijn, zonder te scheren of harsen? Dat kan met IPL-ontharen. Schoonheidssalon Doolaard’s Beauty in Oostvoorne is specialist op het gebied van IPL-ontharen, waarbij de behandeling zeer veilig en vakbekwaam wordt verricht. Daarnaast bieden wij ook elektrisch ontharen aan. Deze methode is vooral geschikt voor het verwijderen van haartjes die met IPL niet verwijderd kunnen worden.

Wat is IPL?

IPL staat voor Intense Pulse Light. Het is een methode van behandelen waarbij gebruik wordt gemaakt van lichtenergie, de energie wordt door middel van lichtflitsen de huid in gestuurd. Het licht wordt geabsorbeerd door de melanine in de haarschacht. Het haarzakje zal vervolgens dusdanig worden verwarmd, dat de cellen verantwoordelijk voor haargroei worden vernietigd.

Ontharen met IPL zorgt ervoor dat 80% tot 90% van de haren wordt gereduceerd. De behandeling is nagenoeg pijnloos, u kunt het gevoel vergelijken met een elastiekje dat tegen de huid wordt geschoten. Door middel van IPL kan ieder gewenst gebied veilig en effectief worden onthaard.

Belangrijke informatie betreffende IPL ontharen

De huid kan lichtelijk rood worden, dit neemt meestal binnen een aantal uur weer af. De behandeling duurt ongeveer 30 minuten, dit is afhankelijk van het te behandelen gebied. Er zijn voor het beste resultaat tussen de 8 en 12 behandelingen nodig, met een interval van 8 weken.

De huid dient 24 uur voor de behandeling te worden onthaard, door middel van scheren of onthaarcrème. 4 tot 6 weken voor en na de behandelingen mag u de huid niet blootstellen aan zonlicht of de zonnebank. Gebruik een goede zonbescherming, bijvoorbeeld de SPF 40 van Nimue, klik hier voor meer informatie (doorlinken naar Nimue pagina).

Elektrisch ontharen

Bij elektrisch ontharen worden ongewenste haren op het lichaam of het gezicht verwijderd door middel van elektrische epilatie. Per haartje wordt er een dunne naald gebruikt die stroompulsen geeft aan het haarzakje. De stroompuls duurt een paar seconde, waardoor het haarzakje wordt vernietigd en er geen haar meer zal groeien.

Elektrisch ontharen is een goede optie voor haartjes die tijdens de IPL behandeling niet zijn weg gegaan. Doordat ieder haartje individueel behandeld dient te worden, is deze behandeling minder geschikt voor de grotere gebieden van het lichaam.

Doet elektrisch ontharen pijn? 

De behandeling is niet helemaal pijnloos. Wanneer u een gevoelige huid heeft of een lagere pijngrens, kan het stroomniveau wat worden verlaagd, zodat u minder last heeft.

Belangrijke informatie betreffende elektrisch ontharen

Na de behandeling kan de huid rood zijn, dit trekt binnen een aantal uur weg. Er kunnen zich korstjes vormen op het gebied dat is behandeld, let erop dat u hier niet aan gaat zitten. De zonnebank en blootstelling aan zonlicht is niet mogelijk tot een week na de behandeling. Ook wordt harsen en epileren ten zeerste afgeraden.

Behandelplan

Naar aanleiding van de kosteloze kennismaking stel ik een behandelplan op. Dit plan is gebaseerd op uw wensen, de huidskleur en de mate van beharing. Ik geef aan hoeveel behandeling ik denk dat u nodig zult hebben en wat de bijbehorende kosten zijn. 

DOOLAARD'S BEAUTY

Burgemeester Letteweg 12

3233 AG Oostvoorne

KvK: 55837646

BTW: NL.213.162.957.B01

Tel: +31 631043338

Mail: info@doolaardsbeauty.nl

MENU