PMU Wimperrand pigmentatie

Permanent make-up wimperrandpigmentatie is het pigmenteren van een lijntje tussen de wimpers, van de boven- onderooglid d.m.v. een naald. Zoals de klassieke eyeliner tussen de wimperrand wordt aangebracht met een kohlpotlood, zo soort gelijk wordt het bij de permanent make-up “permanent” gemaakt!

De wimperrand pigmentatie geeft een natuurlijk effect en is niet zichtbaar buiten de wimperrand. De wimpers ogen hierdoor voller en langer. Wimperrand pigmentatie is maatwerk en moet passend gemaakt worden aan ieder oogstand, dan aan een trend. Daarom is het advies van de Doolaards Beauty Clinic specialisten hierbij van belang. Hierdoor zullen de ogen meer spreken, en een uitgeruste uitstraling tonen.

Waarom PMU-wimperrand bij Doolaards Beauty Clinic?

Ik weet niet welke vorm wimperrand pigmentatie bij mij past, wat nu?

Geen zorgen, dit verwachten wij niet van jou! Doolaards Beauty Clinic specialisten zijn gespecialiseerd in gelaatsvormen, oogvormen, huidtypes, kleurenadvies en het vormen van de wimperrand. Ze kijken naar wat voor type huid en wensen je hebt, en naar wat voor type persoon je bent. Met deze informatie kunnen onze specialisten een behandeladvies uitbrengen wat aansluit bij jouw huid en wensen!

Wat is (semi) Permanent Make-Up?

(Semi) Permanent Make-Up is het pigmenteren van de huid der mate van een naald. Dit wordt in de bovenste laag van de lederhuid uitgevoerd, ongeveer 1.5 mm diep. Deze huidlaag is zeer actief met het afvoeren van afvalstoffen. Door de lymfocyten, celvernieuwing en hoge doorbloeding op het ooglid wordt het pigment geleidelijk licht van kleur. Doordat het pigment geleidelijk vervaagt is het semi permanent. Hierdoor zal er voor het behoud van het pigment elk 3 jaar tot 5 jaar bijgewerkt moeten worden.

Goed om te weten voordat je op de permanent make-up behandeling komt!
Houd rekening met de onderstaande gegevens:

 • Je mag één uur voorafgaand aan de PMU-behandeling paracetamol (Dafalgan, Perdrolan, Panadol) innemen. Aspirine en Ibuprofen zijn niet toegestaan
 • Je doet er verstandig aan voorafgaand aan de PMU-behandeling iets te nuttigen. Dit om de misselijkheid te voorkomen.
 • Kom zonder make-up naar de afspraak.
 • Draag je lenzen en ben je in bezit van een bril? Neem dan je lenzenbakje en je bril mee
 • Kom zonder wimperextensions
 • Neem contact op met je arts als je antistollingsmiddelen of bloedverdunners gebruikt. Vraag of de dosering 24 uur voorafgaand aan de permanent make-up behandeling stopgezet kan worden. Indien dit niet mogelijk is, raden wij aan één uur voor de behandeling minimaal twee glazen verse appelsap te drinken, dit helpt het bloed te verdikken.
 • Nuttig 24 uur voorafgaand aan de behandeling geen alcohol en drugs. Deze verdunnen het bloed, waardoor pigmentopname tijdens de behandeling moeilijk wordt.
 • Word je momenteel behandeld voor kanker en krijg je chemo toegediend? Wegens lage weerstand en groot infectiegevaar mag je niet behandeld worden. Moet je nog behandeld worden? Dan is de behandeling toegestaan en zeker een aanrader.
 • Ben je in verwachting? Dan mag je niet behandeld worden wegens hoge gevoeligheid voor infectie.
 • Geef je momenteel borstvoeding? Dan mag je niet behandeld worden. Er is kans dat het pigment in het bloedplasma van de moeder terecht komt en vervolgens in de melkproducerende cellen in de borst.
 • Ga 3 dagen voorafgaand aan de behandeling niet onder de zonnebank of in de zon liggen. Schijnt de zon op de dag dat je behandeld wordt en loop je na de behandeling nog even buiten, neem dan voor de zekerheid een pet of een zonnebril mee om te voorkomen dat de oogleden te veel zonlicht krijgen.
 • Koop gevroren erwten om thuis bij aankomst, de ogen ieder uur, 10 minuten te koelen.
 • Tijdens het genezingsproces mag het behandeld gebied niet nat worden tot de korstjes verdwenen zijn. Advies: was de dag voor de behandeling je haren om contact met water zoveel mogelijk te kunnen voorkomen.

Wat zijn de contra-indicaties bij de permanent make-up?

Lijd je enige vorm aan onderstaand genoemde contra-indicaties. Bespreek dit met ons en/of je behandeld arts of deze behandeling wellicht toch uitgevoerd mag worden!

 • Hemofilie
 • Chronische huidziekte
 • Diabetes
 • Immuunstoornis
 • Hart en vaatafwijking
 • Ichthyose
 • Melanoom
 • Keloïd
 • Ik heb een litteken minder dan een jaar oud
 • Ik heb een gestoorde wondgenezing
 • Ik heb contactallergie
 • Ik heb oogontsteking
 • Ik heb oogkanker
 • Ik heb chemotherapie
 • Ik heb een ontstoken huid
 • Ik heb psoriasis
 • Ik heb hepatitis of hiv
 • Ik heb last van eczeem
 • Ik gebruik Roaccutane (of in de afgelopen 6 maanden gebruikt)
 • Ik ben allergische voor hyaluronzuur
 • Ik ben zwanger of geef borstvoeding
 • Ik gebruik antibiotica
 • Ik gebruik antistollingsmiddelen
 • Ik heb afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling op het behandeld gebied gehad

Wat is het verschil tussen permanent make-up en een tatoeage?

Met de permanent make-up wordt in de bovenste laag van de lederhuid gewerkt.

Bij een tatoeage wordt de onderste laag van de lederhuid (dermis) bewerkt. Hier wordt het pigment ingekapseld door macrofagen. Omdat het pigment te zwaar is kan het niet naar de lymfevaten afgevoerd worden. Hierdoor blijven de cellen op hun plek tot ze sterven, waarna ze met inkt en al worden opgenomen door jongere cellen. Hierdoor blijft het pigment op zijn plaats en is het permanent.

Waarom zijn er meerdere permanent make-up behandelingen nodig?

Na één behandeling wordt het pigment voor 50% opgenomen door het immuunsysteem. Het pigment wordt gezien als een lichaamsvreemde stof, wat vervolgens deels wordt afgevoerd door de macrofagen en wordt opgeruimd door de lymfevaten. Bij een huid met een hoge talgproductie (PH-waarde) kan het pigment lastiger hechten. Dit kan tijdens de Touch-up behandeling binnen acht weken gecorrigeerd worden.

Let op: Je bent zelfverantwoordelijk om deze bijwerkbehandeling, na de eerste PMU-behandeling, binnen 6-8 weken online in te boeken. Wij adviseren dit direct uit te voeren om te voorkomen dat je niet binnen het termijn op behandeling bent geweest, waardoor er extra geld €50,00 in rekening gebracht moet worden omdat onze specialist meer tijd dan gewoonlijk nodig heeft. Lukt het niet binnen 6-8 weken op behandeling te komen? Boek dan online: Bijwerken <3M  – PMU Wimperrand pigmentatie (boven- onder of boven en onder)

Hoef ik nooit meer make-up te dragen?

Permanent Make-Up wimperrand pigmentatie is geen vervanging van de avondmake-up, maar is een toevoeging tot jouw persoonlijke schoonheid. Permanent Make-Up helpt de sterke punten van het oog te versterken en storende factoren te corrigeren. Als je naar bed gaat moet de wimperrand er natuurlijk uitzien!

Hoelang duurt de permanent make-up behandeling van de wimperrand pigmentatie?

Het eerste bezoek inclusief het intakegesprek en EyeMapping duurt ± 1 uur. De nabehandeling binnen 6 weken duurt ongeveer 30 a 45 minuten. Wij vinden het belangrijk om de tijd te nemen, het is tenslotte jouw gezicht!

Hoe ziet de huid na de permanent make-up wimperrand behandeling eruit?

Direct na de Permanent Make-Up behandeling is het rond de wimperrand wit weggetrokken. Dit verdwijnt binnen 30 minuten. Rond de wimperrand kán het ooglid zwellingen, roodheid en/of schrijnend gevoel geven. Dit verdwijnt doorgaans binnen 1 a 2 dagen.

Waarom zijn er meerdere PMU-behandelingen nodig?

Na ieder eerste afspraak zit een bijwerkbehandeling binnen 6 weken inbegrepen. In de meeste gevallen is het gewenste resultaat te realiseren met twee behandelingen, maar dit verschilt per huidtype. Bij een droge huid blijft het pigment direct netjes zitten, bij een vette huid met een hoge talgproductie kan het pigment minder goed in de huid hechten. Hierdoor kan het zijn dat er nog een behandeling plaatsvindt om het gewenste resultaat te behalen.

Hoef ik mijn wimpers nooit meer te verven na de PMU-behandeling?

Dat is geheel jouw eigen keuzen. Als jouw wimperharen lichter van kleur zijn, en je loopt graag zonder mascara, dan adviseren wij de wimpers te verven. Dit is geheel afhankelijk wat de wensen zijn!

Is het mogelijk om PMU-wimperrand pigmentatie te plaatsen als ik al bestaande permanent make-up heb?

Wordt dit je eerste permanent make-up behandeling bij Doolaards Beauty Clinic? En heb je bestaande/vervaagde permanent make-up op het behandeld gebied? Dan dien je ons eerst een foto te zenden via WhatsApp 06 31 04 33 38 of per mail info@doolaardsbeauty.nl  Zo kunnen wij beoordelen of het pigment gecoverd kan worden door onze specialisten of er een ander behandeladvies wordt uitgeschreven!

Werkt Doolaards Beauty Clinic het werk van een ander PMU-specialist bij?

Ja, dat doen wij zeker. Alleen wordt er te allen tijde een nieuwe set gevraagd vanaf €200,- incl. tweede nabehandeling. Iedereen heeft zijn eigen handtekening en zicht op het werk. Als de wimperrand door jouw vorige specialist niet symmetrisch of natuurlijk is geplaatst, moet dit gecorrigeerd kunnen worden. Om deze reden wordt er een nieuwe set gevraagd. Als je bij Doolaards Beauty Clinic onder behandeling bent wordt er slechts een bijwerkbedrag gevraagd.

Hoe verloopt het genezingsproces van de PMU-wimperrand pigmentatie?

Direct na de behandeling is de wimperrand pigmentatie donker van kleur. Op de 2de a 3de dag voel je dat de huid strakker gaat staan rond de PMU-wimperrand omdat er een korstje wordt gecreëerd. Tussen de 4de en 9de dag zal de wimperrand langzaam gaan vervellen waardoor er ongelijkheden, vlekken, korsten en pigmentverlies zal ontstaan. Dit is normaal en hoort bij het genezingsproces!

Als de huid volledig genezen is en de korstjes verdwenen zijn is het pigment onder het behandeld gebied licht van kleur. Dit komt doordat er een collageenvliesje om de pigmentdeeltjes zit. Dit zal in de loop van 30 dagen langzaam terug op kleur en vorm komen.

Het volledige eindresultaat is 80 dagen na de bijwerking van de permanent make-up zichtbaar.

Let op: verstoor niet het genezingsproces door de korsten nat te maken of aan de korsten te zitten. Als het behandeld gebied niet in rust kan genezen is het mogelijk dat er vlekken ontstaan!

Nazorg permanent make-up wimperrand pigmentatie

 • Je mag drie weken na de behandeling niet onder de zonnebank of in de zon liggen.
 • Je mag drie weken niet naar de sauna of het zwembad.
 • Je mag drie dagen niet sporten (niet zweten)
 • Zolang de korstjes nog niet genezen zijn, mag er geen stromend water over het gezicht komen. Dit is belangrijk voor een optimaal genezingsresultaat: drooghouden!
 • Niet aan de koortjes zitten, ook al ziet het er vervelend uit. Echt afblijven, anders kun je een onderbreking krijgen van het genezingsproces en kunnen er vlekken ontstaan, omdat op dat gebied het pigment is losgetrokken.
 • Na de behandeling geen crème gebruiken
 • Raak de permanent make-up niet met de vingers aan.
 • Breng geen oogmake-up aan of wimperextensions aan.
 • Draag tijdens het genezingsproces geen lenzen om ontstekingen te voorkomen
 • Reinig de oogleden niet met fruitzuur of andere zeep basis
 • Koel de oogleden naar wens, elk uur 10 minuten met gevroren erwten

Hoelang blijft PMU-wimperrand pigmentatie zitten?

Dit verschilt per huidtype. Het pigment kan versneld licht worden door een hoge PH-waarde en ultraviolet. Het advies voor pigmentbehoud is om elk 3 jaar tot 5 jaar de wimperrand pigmentatie te laten bijwerken. Als je te lang wacht breken er meer pigmentdeeltjes af, waardoor het pigment te licht van kleur wordt. In enkele gevallen ontstaat de noodzaak om twee Touch-up behandelingen <3 M uit te voeren om weer een goede basis te creëren.

Zeer vette huid 3 jaar
Vet tot normale huid 4-5 jaar
Droog tot zeer droge huid 6-8 jaar

Mijn PMU-wimperrand pigmentatie is blauw-grijs geworden. Hoe kan dit en is hier een oplossing voor?

Doolaards Beauty Clinic kan dit probleem heel simpel verhelpen met een correctorkleur. Deze zal de kleur neutraliseren en het blauw-grijs direct laten verdwijnen.

De blauw-grijze kleur kán ontstaat nadat de wimperrand langer dan 5 jaar geleden geplaatst is. Het pigment wordt gezien als een lichaamsvreemde stof, wat vervolgens deels wordt afgevoerd door de macrofagen en wordt opgeruimd door de lymfevaten. Hierdoor blijven resterende(dominante) kleuren achter in de huid blauw-grijs.

De blauw-grijze kleur kán ook ontstaan doordat de specialist geen correctorkleur-oranje heeft toegevoegd aan het pigment voordat het geplaatste werd. Door warmte toe te voegen aan een koel pigment voorkom je dat het blauw-grijs van kleur wordt.

Is er ooit gewerkt met titaniumdioxide en wil je de wimperrand laseren? Niet doen! De PMU-eyeliner mag niet gelaserd worden als er met titaniumdioxide is gewerkt. De eyeliner zal fel roze-oranje-rood of blauw-groen van kleur worden. Dan moet het (resterende) pigment verwijderd worden met een permanent make-up remover d.m.v. een naald. Doolaards Beauty Clinic heeft hier de juiste specialistische behandelingen voor.

Stuur Doolaards Beauty Clinic een foto van het huidige pigment via WhatsApp 06 31 04 33 38 of per mail info@doolaardsbeauty.nl  Zo kunnen wij beoordelen of het pigment gecoverd/ verwijderd kan worden door onze specialisten of er een ander behandeladvies wordt uitgeschreven!

Wat gebeurt er al ik stop met het bijwerken van de permanent make-up wimperrand?

Het vervaagt heel langzaam naar een lichte tint. Er kan nooit beloofd worden dat het pigment volledig uit de huid verdwijnt! Het hangt ook geheel af of je voor Doolaards Beauty Clinic door een ander specialist bent behandeld. Ieder specialist heeft een eigen werkmethode, pigmentsoort en naaldmodule.

Kan de PMU-wimperrand na de permanent make-up behandeling niet bij mij staan?

Nee, voorafgaand aan de behandeling wordt er met jouw Doolaards Beauty Clinic specialist een intakegesprek gehouden om samen alle wensen te bespreken. Doolaards Beauty Clinic specialisten zijn gespecialiseerd in gelaatsvormen, oogvormen, huidtypes, kleurenadvies en het vormen van de wimperrand pigmentatie. De specialisten kijken naar wat voor type huid en wensen je hebt, en naar wat voor type persoon je bent. Met deze informatie kunnen onze permanent make-up specialisten een behandeladvies uitbrengen wat aansluit bij jouw huid en wensen!

 Mijn toenmalige permanent make-up wimperrand is mislukt. Kan ik het weg laten halen?

Ben je niet tevreden over je permanent make-up wimperrand pigmentatie en is coveren(corrigeren) niet mogelijk? Dan heeft Doolaards Beauty Clinic de oplossing. Als een van de weinige in Nederland lasert Doolaards Beauty Clinic mislukte permanente make-up wimperrand pigmentatie weg en kán na de lasersessie aansluitende wimperrand pigmentatie creëren.

Is er ooit gewerkt met titaniumdioxide en wil je de wimperrand laseren? Niet doen! De PMU-wimperrand mag niet gelaserd worden als er met titaniumdioxide is gewerkt. De wimperrand zal fel roze-oranje-rood of blauw-groen van kleur worden. Dan moet het (resterende) pigment verwijderd worden met een permanent make-up remover d.m.v. een naald. Doolaards Beauty Clinic heeft hier de juiste specialistische behandelingen voor.

Met welke machine werkt Doolaards Beauty Clinic?

Doolaards Beauty Clinic werkt om hun eigen ontwikkelde machine van DOTEQ PMU.

DOTEQ® Comfort 500 is ons comfortabel pigmentatie appratuur voor professioneel gebruik. Comfort 500 is in te zetten voor alle pigmentatiebehandeling, waaronder de wenkbrauw- eyeliner en lippigmentatiebehandelingen. DOTEQ® Comfort 500 wordt geleverd met een DOTEQ® Comfort handstuk.

DOTEQ® Comfort 500 bevat een elektronisch bedieningspaneel met een lcd-scherm wat de snelheid van het DOTEQ® Comfort handstuk regelt. De nauwkeurige slagsnelheid kan via het bedieningspaneel handmatig ingevoerd worden tot wel 50-140 slagslagen per seconde. De naaldmodule wordt met een draai-vast systeem aan het handstuk bevestigd, hierdoor werkt het handstuk veiliger in tegenstelling met andere handstukken. Het DOTEQ® Comfort handstuk werkt ligt in de hand, en maakt nauwelijks tot geen geluid.
DOTEQ® Comfort 500 heeft een gladde kunststof behuizing waar rekening is gehouden met een hygiënische, efficiënt en veilig ligplaats voor het Comfort handstuk en inktcups. Zo kan tijdens de behandeling de naald, handstuk en inktcup niet vervuild of beschadigd raken. Daarbij voldoend DOTEQ® Comfort 500 pigmentatie appratuur aan alle LCHV en GGD-richtlijnen.

Bevindt hier het Comfort achter het pigmentatie appratuur van DOTEQ® Comfort 500
✔️ Multifunctioneel
✔️ Hoge kwaliteit/ laag in prijs
✔️ Eenvoudige bediening
✔️ Elektronische bedieningspaneel
✔️ Licht in gewicht
✔️ Hygiënische comfort voor handstuk/inktcup
✔️ Voldoend aan alle LCHV en GGD-richtlijnen

Bevindt hier het Comfort achter het DOTEQ® Comfort Handstuk
✔️ Uitermate licht
✔️ Minimaal geluid
✔️ Voelbaar kwaliteitsverschil
✔️ Uniek nauwkeurig en stabiel
✔️ Veilig draai-vast systeem
✔️ Gemaakt van gegoten aluminium
✔️ Stabiele naald
✔️ Voldoend aan alle LCHV en GGD-richtlijnen

Met welke naaldmodules werkt Doolaards Beauty Clinic?

Doolaards Beauty Clinic werkt om hun eigen ontwikkelde naaldmodules van DOTEQ PMU.

De DOTEQ® Comfort naaldmodules zijn bestemd voor het Comfort handstuk van de DOTEQ® Comfort 500 pigmentatie appratuur. Op deze naaldmodule zit een draai-vast systeem, dit zorgt ervoor dat de naaldmodule stevig vast komt te zitten in het handstuk. Dit werkt veiliger in tegenstelling met andere naaldmodules. De naaldmodule heeft een gesloten behuizing met een membraam. Het membraam is van belang om kruisbesmetting te voorkomen. Het zorgt ervoor dat het pigment, wondvocht of bloed niet vanuit de module het handstuk in kan komen. De steriele 1 punt wegwerp naaldmodules zijn te verkrijgen in verschillende diktes, en zo voor elk huidtype in te zetten. De DOTEQ® Comfort naaldmodules worden in tegenstellen van andere bedrijven per 10 stuks geleverd.

Bevindt hier het Comfort achter de DOTEQ® naaldmodules

✔️ Stabiele naald
✔️ Extreem precies resultaat
✔️ Glad en scherp geslepen punt, hierdoor minder huidtrauma
✔️ Laat veel pigment achter in de huid
✔️ Neemt gemakkelijk pigment op
✔️ Veilig draai-vast systeem
✔️ Voelbaar kwaliteitsverschil
✔️ Voor elke huidtype een geschikte naaldmodule
✔️ 1 punt naalden 0.18/0.25/0.30
✔️ 10 stuks naaldmodules/ tegen laag bedrag
✔️ Voldoend aan alle LCHV en GGD-richtlijnen

Winkelwagen
Scroll naar boven
💬 Heb je een vraag?